Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) “Türkiye e-Ticaret Pazar Büyüklüğü -2014” raporunu açıkladı. Bu yıl ikincisi hazırlanan rapor, e-Ticaret sektörünün yıllık yüzde 35’lik bir artışla 18,9 milyar TL büyüklüğe ulaştığını ortaya koyuyor.
Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), birinci elden kaliteli veri ve doğru rapor üretimiyle teknoloji odaklı iş kollarının gelişimine ve ülke ekonomisine katkısına ışık tutmaya devam ediyor. İlk kez geçen yıl hazırlanan “Türkiye e-Ticaret Pazar Büyüklüğü ” raporu, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörünün büyümesi paralelinde e-Ticaret pazarının da hızlı bir büyüme kaydettiğini gösteriyor. 2014 yılında yüzde 35 seviyesinde artış gösteren e-Ticaret, 18,9 milyar TL büyüklüğe ulaştı.
TÜBİSAD Türkiye’de e-Ticaret 2014 Pazar Büyüklüğü Raporu’nu buradan ulaşılabilir.
TÜBİSAD Türkiye’de e-Ticaret 2014 Pazar Büyüklüğü Raporu İnfografik versiyonuna buradan ulaşılabilir.
E-ticaret girişiminde bulunacak firmaların yukarıdaki raporları incelemeleri , stratejik planlarını buna göre oluştırmalarının faydalı olacağını düşünüyorum. OnlinePerakende / Toplam Perakende oranlarının gelişmiş olan ülkelerde ortalamanın %6,5 olduğu , gelişmekte olan ülkelerde ise ortalama %4,5 seviyesinde iken bizim 2013 %1,3 ve 2014 %1,6 olarak gerçekleşmesi bizim daha yol almamız gereken ve yeni firmaların bu alanda yeni imkanlar sunacağını rahatlıkla tahmin edebiliriz.
Metin Akbulut
Kaynak: TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği
AGRI-YOUTH-AGRIcultural Youngsters Oriented Ultimate Training Handbook” Proje no. 2013-1-TR1-LEO05-47516 Doğrudan satış yapan genç tarımcılara yönelik hazırlanan el kitabı yayınlanmıştır. Çiftçi pazarları kooperatifler ve çiftçi birlikleri, tarımsal turizm yapanlar, e-ticaret, internetten doğrudan çevrimiçi sipariş (posta ile sipariş) yapan işletmeler satış faaliyetlerini, kurumsal tanıtımlarını e-ticaret modellerini kullanarak katma değerli işler yapabilirler. Doğrudan satış ve e-ticaret kavramlarını açıkladıktan […]
Bu çalışmanın amacı müşteri ihtiyaçlarınına odaklanarak bir e-iş modeli yaratmayı amaçlamıştır.Problem dinamik süreçler seçilerek bir modelin oluşturduğu problemleri incelemiştir.Firmalarda e- ticaretin stratejik yönetimini ele alan öncelikle müşteriye odaklanmalıdır.Bütün firmanın bir araştırmasını yapmak ve iş kararların ve elde edilen bilgilerin sadece pazar hakkında değil ayrıca iç meselelerinde öğrenmesi çok önemlidir. Elektronik ticeretin bir ekonomik modeli için […]