2014 Yılında E-Ticaret Sektörünü Yıllık Yüzde 35 Büyüdü – E-Ticaret-Metin Akbulut

2014 Yılında E-Ticaret Sektörünü Yıllık Yüzde 35 Büyüdü

2014 Yılında E-Ticaret Sektörünü Yıllık Yüzde 35 Büyüdü

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) “Türkiye e-Ticaret Pazar Büyüklüğü -2014” raporunu açıkladı. Bu yıl ikincisi hazırlanan rapor, e-Ticaret sektörünün yıllık yüzde 35’lik bir artışla 18,9 milyar TL büyüklüğe ulaştığını ortaya koyuyor.

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), birinci elden kaliteli veri ve doğru rapor üretimiyle teknoloji odaklı iş kollarının gelişimine ve ülke ekonomisine katkısına ışık tutmaya devam ediyor. İlk kez geçen yıl hazırlanan “Türkiye e-Ticaret Pazar Büyüklüğü ” raporu, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörünün büyümesi paralelinde e-Ticaret pazarının da hızlı bir büyüme kaydettiğini gösteriyor. 2014 yılında yüzde 35 seviyesinde artış gösteren e-Ticaret, 18,9 milyar TL büyüklüğe ulaştı.

TÜBİSAD Türkiye’de e-Ticaret 2014 Pazar Büyüklüğü Raporu’nu buradan ulaşılabilir.

TÜBİSAD Türkiye’de e-Ticaret 2014 Pazar Büyüklüğü Raporu İnfografik versiyonuna buradan ulaşılabilir.

E-ticaret  girişiminde bulunacak firmaların yukarıdaki raporları incelemeleri , stratejik planlarını buna göre oluştırmalarının faydalı olacağını düşünüyorum. OnlinePerakende / Toplam Perakende oranlarının gelişmiş olan ülkelerde ortalamanın %6,5 olduğu , gelişmekte olan ülkelerde ise  ortalama %4,5 seviyesinde iken  bizim  2013 %1,3 ve 2014 %1,6 olarak gerçekleşmesi bizim daha yol almamız gereken  ve yeni firmaların bu alanda yeni imkanlar sunacağını rahatlıkla tahmin edebiliriz.

Metin Akbulut

 

 

Kaynak:    TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği

 

 

You May Also Like