Domain Ticareti – E-Ticaret-Metin Akbulut

Domain Ticareti

Domain Ticareti

Domainbulten.com  2015’i 854 bin TL’lik domain satışı yaparak tamamladığını açıkladı. 888 domain satışı gerçekleştiriken , platformlarında  satın alınabilir durumda 96 bin alan adı bulunuyor.
Raporunda 2014’te satışı tamamlanan her 10 domainden 7 tanesi .com uzantılı iken 2015’te bu rakam 8 olduğu görülüyor. Temmuz ayı senenin rekortmeni olmuş.Hamilelik.com, Taktik.com ve Papatya.com 2015’in rekor satışlarını oluşturuyor. Aranma kelimesine göre boşta olan alan adı sayısı 27 bin’den, 22 bin’e düşmüş durumda. Bu da bize ilgili kelimelerde satın alınabilir ya da kayıtlı alan adı sayısının arttığını göstermekte.
En çok arananlardan ‘film’ ve ‘araba’ kelimeleri giderek ‘sigorta’ ve ‘bebek’ kelimelerinin listeye girdiğini görmekteyiz.Fiyat aralıklarında ve uzunluklarda istatistikler geçen sene ile aynı seviyede.

Aktif pazarlama yapan domain yatırımcılarına sürekli yenileri ekleniyor.

Domain ticareti gelişirken , pazarda tecrübeli kişilerin  alan isimlerine yatırım yapmaları ve bu isimleri satma veya elektronik ticareti yapanlara isim almalarına alanadlari.com gibi siteler önemli fırsatlar sunuyor.

Domain ticareti önemli yatırım aracı olarak görülüyor.

Kaynak:http://static.alanadlari.com/aa-2015-i.png

domain-bulten

You May Also Like