Sosyal İmleme Sitelerinin Seo’ya Etkisi – E-Ticaret-Metin Akbulut

Sosyal İmleme Sitelerinin Seo’ya Etkisi

Sosyal İmleme Sitelerinin Seo’ya Etkisi

İlk önce sosyal imleme nedir bundan bahsedelim, sosyal imleme sosyal paylaşım sitelerinin webmasterlara göre yarar sağlayacak şekilde almasına verilen addır.

Sosyal imleme sitelerinde kişi topluluklar kullanıcı isimleriyle kayıt olup kendilerine özgü profil sayfasına sahip olurlar.Bu profil sayfalarına diledikleri gibi özel url link yazıp Google’da görünür olabilmeyi amaçlarlar örneğin:Facebook.com/Oyunzet.com gibi.

Daha sonra ilgili insanlar ve kişiler eklenip takip edilmeli ve iletişim içinde olunup sürekli bilgi, yazı video ve görüşler bu sosyal ortamlarda paylaşılmalı ve site sahipleri gerek özel url ‘leriyle gerekse paylaştığı gönderileri verdiği linklerde google’a bir kimliğe sahip olduğunu belirtmeye ve bu şekilde google’ın siteyi yâda profili algılayıp yükseltmeye çalışmaya yaramaktadır.

Yeni gelen algoritmalarla birlikte Google özellikle sosyal paylaşım ve imleme sitelerine çok fazla önem vermeye başlamıştır.

Yani sizin bir siteniz var ise mutlaka bu platformlara kendi özel url’lenizle kaydolup aktif bir şekilde paylaşımlar yapmalı ve kitlenize ulaşıp düzgün bağlantılar kurmalısınız. Çünkü artık Facebook’ta paylaştığınız gönderiye gelen yorum beğenme, Google plus’ta aldığınız her +1 yâda twitter’da aldığınız her rt ve fav sizi google’da öne çıkarmaya yardımcı olmaya başladı.

Google’in bu konudaki düşüncesi söyle samimi bir dille anlatmak gerekirse, senin bir siten varmı abicim ? var ee sen sosyal paylaşım sitelerine üye olup oralarda guruplar sayfalar adına etkinlikler ve yarışmalar düzenleyip kitlenle buluşmalı ve aktif çalışmalar yapıp sitene devamlı ve sağlam ziyaretçiler çekmelisin, sen bunları yap ben zaten seni üst sıralara çıkartacağım demektedir.

Şimdi birazda bu sosyal imleme sitelerinin hangileri olduklarına değinelim.

İlk önce demirbaşlarla başlıyoruz.

1.Facebook: Artık milyar kullanıcıya ulaşan ve günde milyonlarca yazı video ve yorum, beğeni yapılan ve hayatımızın bir köşesini tamamen oluşturan,profil resimlerimize ve durumlarımıza beğeni aldığımız zaman bizi mutlu edebilen bir platform.

Sosyal imlemede Facebook’un payı çok fazla olduğunu söyleyebilirim. Çünkü Facebook birçok sosyal imleme sitesinden daha kapsamlı daha basit ve çok kullanıcıya sahip.

Sitesi olan biriyseniz Facebook profili oluşturup Facebook’tan backlinkler alabilirsiniz.

2.Twitter: Günümüzde herkesin rt fav almak için uğraştığı ve günde milyarlarca tweet atıldığı, ve televizyon programlarının bile iletişim aracı olarak baskın bir şekilde kullandığı bir platformdur.

Facebook’tan farkı daha basit ve 140 kelimeyle sınırlandırılmış olmasıdır. Buda insanların anlatacağını 140 kelimeye indirgemesine ve konudaki fikirlerini özet şeklinde geçmesine sebep olmaktadır.

Twitter günümüzde tek anlık paylaşım sitesi benim gözümde ne yaptığını yada ne hissettiğini Facebook’a yazmak yerine tweet atarak takipçilerle paylaşmak daha cazip geliyor.

Peki ya benim bir sitem var twitter’da nasıl bir yol izlemeliyim diyenler: Twitter hesabınızı oluşturduktan sonra kitlenize ulaşmak için hedefler koymalısınız. Onlar için ilgili etiketler açıp toplulukları buraya çekmeli ve takipçi arttırmaya çalışmalısınız. Size önerim günde 20 tane paylaşım yaparak takipçiyi sıkmamak bunun yerine 2 tane düzgün paylaşım yapmanız takipçilerini arttırabilirsiniz. Google’da twitter’a çok önem vermektedir attığınız her tweeti her profili her url’yi analiz edip index’ine eklemektedir.

Bu yüzden twitter’da şart.

Geldik bizi şuan en çok ilgilendiren sosyal imleme sitesine:Google.Plus

Artık en önemli şey Google plus’ta adınıza özel url’niz olması ve bu url’de paylaşım yapıp index almanızdır.

Neden diye sorarsanız çünkü google plus google’ın bi ürünüdür ve yeni algoritmasında google plus’a çok fazla önem vermiştir.O yüzden google plus’a bir ayrıcalık sunar siz ne kadar google plus’ın reklamını yapıp google’a para kazandırarsınız aynı şekilde oda size nimetlerini açacaktır.

Google plusta aldığınız her +1 her yorum google tarafından titiz bir şekilde analiz edilir ve google plus backlink olarak index alıp sitenizin değerine yazılır.

Yani ilk baş google plus hesabı açıp kitlelerinizi oluşturup paylaşımlar yapıp google plusta aktif olmaya çalışmalısınız.

Çok abartılı olmadığı taktirde bunları yaparsanız yavaş yavaş sitenizin google tarafından bilinirliğinin arttığını göreceksiniz.

Cüneyt Cinkılınç

You May Also Like