Döviz-Altın-Benzin – E-Ticaret-Metin Akbulut

Döviz-Altın-Benzin

Döviz-Altın-Benzin

logo_3840

Serberst piyasanın şart koştuğu para, altin, benzin dalgalanmaları yatırımcılın anlık takip etmeleri gerken bir durumdur. Bilgiye istenildiğinde ulaşılmasını sağlayan döviz sitelerine ihtiyaç gün giçtikçe artıyor.Bu talebe cevap verecek döviz kurları sitesi serbestdoviz.net ihtiyaca cevap vermek amacıyla web uygulamasını hizmete sunuyor.

“Rusya ile bizdeki sert piyasa hareketlerinin haftanın ilk günü de devam etmesi, Rusya Merkez Bankası rublenin düşüşünü önlemek amacıyla politika faizini 1 puan daha artırarak yüzde 10.5’e çıkarmıştı. Ancak bu da düşüşü kesmedi. Dün ruble dolar karşısında 61’e kadar düştü. Böylece rublenin son altı aylık devalüasyonu yüzde 45’e vardı. Doların ruble karşısındaki artışı değil bu, o çok daha yüksek, rublenin dolara göre değer kaybı. Yüzde 45’e varmış bir değer kaybı okkalı bir devalüasyondur.

– Son piyasa hareketlerinin altından kalkmak kolay olmayacak, zaman alacak. İş artık petrol fiyat düşüşünün önüne ve ötesine geçti. Petrol fiyat düşüşü daha ağır seyrederken Rusya varlıklarının değer kaybı daha hızlı hareket ediyor. Makas giderek açılmış. Rusya’da Batı’nın yaptırımları ve petrol düşüşü ile başlayan piyasa bozulması, faizin yükselmesi, ülkeden sermaye kaçışı, rublenin değer kaybı, borsanın sert düşüşü artık kendi kendini besleyen negatif bir sarmala döndü. Kontrolden de çıkabilir, gidebileceği yere kadar da gidebilir. Artık karşımızda yeni bir Rusya krizi var.”

(http://www.haberturk.com/yazarlar/abdurrahman-yildirim-1018/1019609-artik-karsimizda-yeni-rusya-krizi-var)

Yazarın önemli olarak ifade ettiği bu kontrolden çıkabilir ve nereye kadar dediği gerçekleştiği.İran Rusya derken Türkiye için de çanlar çalıyor.

 

You May Also Like