E-Dogum,E-Okul, (E-Devlet,E-Ticaret),E-Mba, E-Evlilik, E-Miras,E-????? – E-Ticaret-Metin Akbulut

E-Dogum,E-Okul, (E-Devlet,E-Ticaret),E-Mba, E-Evlilik, E-Miras,E-?????

Kasım 17, 2014
by
in E-ticaret
Yorum yapılmamış
E-Dogum,E-Okul, (E-Devlet,E-Ticaret),E-Mba, E-Evlilik, E-Miras,E-?????

Dead_Social-300x167Doğumuzdan ölümümüze kadar hayatımız dijitaleşiyor. T-ticaret le başlayan bu  süreç hayatımız her alanın kaplamaya(işgal) etmeye, dönüştürmeye devam ediyor. Bugün yeni ama yarın eski olacak bu yeni E-?????,  E-doğumla başlayan süreci E-Miras la sonuçlandıran yeni bir E-oluşum.

Ölüme ve yaşama farklı bakan topluluklar buna olumlu ve olumsuz karşılayacak, ister istemez hayatının  ona göre yönlendirmeye başlayacaklar.

2011 de tapuda E-miras kavramı kullanılmaya ülkemizde  başlamıştı. (http://www.radikal.com.tr/ekonomi/tapuda_e_miras_donemi_basliyor-1073114). Sadece  taşınmazlar hakkında varislerine miras bilgileri için bu kavram çok geniş kullanılmıştı.

Dijital dünyayı yönlendiren GOOGLE bu işe el attı.Sizleri ölümünden sonrada dijital mirasınıza sahip çıkıyor. (http://www.gazetevatan.com/google–dijital-miras–biraktiracak–529873-teknoloji/)

Bu alanda girişimde bulunan Legacy.com, LivesOn, DeadSocial  E-miras için  başarılı ilk girişimleri hayata geçiriyorlar.

  • Legacy.com kullanıcılarına öldükten sonra gönderilmek üzere emailler yazmaları, fotoğraflar, videolar veya ses kayıtları göndermelerine olanak veren hizmetler sunuyor.
  • LivesOn öldükten sonra bile tweet atmayı, Facebook statüsünü yenilemeyi veya bloglar yazmayı mümkün kılıyor.
  • DeadSocial önceden yazılmış dijital mesajların yayınlanmasını sağlıyor.(http://hrpozitif.net/88-dijital-vasiyetiniz-hazirmi.html)

Evimizde ki resim albümlerin ölümüzden sonra yıllarca saklanıldığını düşünürsek; Milyonlarca ses, video, resim, yazılarımızın yarınlara kalması da insanların  ihtiyacı olacağı açıktır.

Yakında E-mirasımı kime bıraksam? Kimlere pay etsem? Resimlerimi oğluma, videolarımı kızıma mı diyeceğiz acaba……

 

You May Also Like